Střimelická uzenina, to je mezi znalci kvalitních uzenin a masných výrobků pojem. Každá značka má svůj příběh a my nejsme výjimkou. Jsme rodinná firma, kterou založil Jiří Heřman. Proč, kdy a jak? To vám prozradí na následujících řádcích.
“ Vyučil jsem se v oboru Řezník – uzenář a od r. 1988 pracoval v několika masných provozech. V r. 1993 jsem byl řezník hotelové kuchyně Motelu Konopiště, později kuchař v restauraci U Fleků. Už v této době jsem začal pracovat na vlastních receptech. Zakládal jsem si především na technologii bez použití separátů, konzervantů a dalších chemických přídavků. K tomu mě vedly neblahé zkušenosti z konvenčních masných provozů.“
„Po téměř dvaceti letech sbírání zkušeností jsem v r. 2014 zahájil komerční výrobu uzenin a masných produktů pod značkou Střimelická uzenina. Moje masné výrobky obsahují jen kvalitní maso (vepřové, hovězí, skopové, zvěřina atd.), které si osobně vybírám u prověřených dodavatelů. Nadále se držím toho, že nepužívám polotovary ani separáty a koření si míchám sám. Při výrobě nepoužívám „éčka“, konzervanty, barviva, zvýrazňovače chuti ani podobnou chemii. Vše je maximálně přírodní. Udím na bukovém dřevě a na všechny uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka.“
„Zjednodušeně řečeno zpracováváme pouze syrové maso a koření, abychom vám servírovali tradičně poctivé uzeniny. Taková je Střimelická uzenina.“